Wat is een transportpomp?


Een transportpomp is een machine die wordt gebruikt om vloeistoffen van A naar B te verplaatsen. Er bestaan diverse soorten transportpompen die allen werken met een afwisselende aanzuigende en wegpersende beweging. Deze afwisselende bewegingen zorgen ervoor dat vloeistoffen met een constant tempo en op een constante volume kunnen worden getransporteerd. Het verschil zit hem vaak in het mechanisme waarmee de vloeistof door de pomp wordt bewogen. Er bestaan een groot aantal soorten transportpompen. De meest gebruikte zijn o.a.:

  • Membraanpomp (motorgedreven/elektromagnetisch)
  • Plunjerpomp
  • Slangenpomp

Transportpomp – Membraanpomp


De membraanpomp dankt zijn naam aan het membraan dat voor de transporterende functie zorgt. Deze soort tranportpomp is beschikbaar met een elektromagnetisch mechanisme dat door middel van een magneet het membraan op en neer laat bewegen. Daarnaast is dit type transportpomp ook beschikbaar met een elektromotor. Hiernaast zie je een video met de precieze werking van een membraanpomp.

Transportpomp – Plunjerpomp


De plunjerpomp dankt zijn naam aan de plunjer die voor de transporterende functie zorgt. Deze soort tranportpomp is beschikbaar met een diverse soorten plunjers. Afhankelijk van het type vloeistof kan je bijvoorbeeld kiezen voor een RVS of keramische plunjer. Voor de exacte werking van een plunjerpomp, zie de video hiernaast.

Transportpomp – Slangenpomp


De slangenpomp, ook wel peristaltische doseerpomp, dankt zijn naam aan de slang die de vloeistof van A naar B begeleid. De vloeistof in deze slang wordt door middel van een roterend rad met twee of meer schoenen door de slang heen begeleid. Voor de exacte werking van de slangenpomp (peristaltische pomp), bekijk de video hiernaast.

Transportpomp kopen?


In ons assortiment hebben we een breed aantal verdringerpompen die perfect zijn voor de continue dosering van vloeistoffen. Of het nu gaat om chemische vloeistoffen (ATEX gecertificeerd) of vloeistoffen met een hoge mate van viscositeit.

Op zoek naar een specifieke doseerpomp?


Ben je er nog niet helemaal uit welke doseerpomp je voor jouw doseringsoplossing nodig hebt? Onze specialisten hebben veel ervaring met de meest complexe doseeroplossingen, zodat zij jouw het beste advies kunnen geven. Vraag daarom geheel vrijblijvend een advies op. Dan weet je zeker dat je de juiste doseerpomp in huis haalt voor jouw specifieke doseeroplossing.