Een probleem bij drinkwater is vaak de aanwezigheid van legionella bacteriën. Enkel wanneer water wordt verneveld is er vaak een kans op besmetting met de legionella bacterie. Dit kan leiden tot de veteranenziekte, welke dodelijk kan zijn! Het gebruik van chloor is een beproefde methode om de leidingen te ontsmetten. Voor de behandeling van legionella wordt vaak gebruik gemaakt van chloordioxide. Dit proces kan in veel gevallen geautomatiseerd worden met behulp van de juiste doseerinstallaties. Oplossingen die een 24/7 controle uitoefenen op het water en legionella in een vroeg stadium kunnen behandelen.

Automatische legionella behandeling – Hoe werkt dit?

Voor de automatische legionella bestrijding van water worden de volgende stappen doorlopen. In deze stappen worden de volgende apparaten gebruikt:

Stap 1: Het controleren van het chloorgehalte van het water.

Sensoren – Voor het monitoren van het vrij chloorgehalte in het water wordt er gebruik gemaakt van een sensor die volcontinu de chloorwaardes van het water op meet en vervolgens naar de controller verzendt die de doseerpompen aanstuurt. Het is een feit dat de juiste chloorgehalten de legionellabacterie permanent onschadelijk maken.

Stap 2: De meetresultaten omzetten naar een dosering

Controller – In de controller worden de metingen die zijn verricht door de sensoren automatisch omgezet naar bruikbare doseringshoeveelheden voor de doseerpomp.

Stap 3: Het doseren van chloordioxide op basis van de metingen

Doseerpompen – Voor het doseren van de chloordioxide aan het water wordt gebruik gemaakt van een chloor doseerpomp, die heel nauwkeurig de juiste hoeveelheid chloor dioxide aan het water toevoegt. Deze chloordioxide kan ook automatisch en batchgewijs geproduceerd worden bij atmosferische druk uit verdunde oplossingen zoutzuur (HCI 9%) en natriumchloride (NaCIO2 7,5%).

Automatische legionella behandeling oplossing nodig?

In ons assortiment hebben we een breed aantal automatische doseeroplossingen die perfect zijn voor de continue meting van diverse waardes in het behandelen van drinkwater.

Op zoek naar een specifieke oplossing?

Ben je er nog niet helemaal uit welke doseerpomp je voor jouw doseringsoplossing nodig hebt? Onze specialisten hebben veel ervaring met de meest complexe doseeroplossingen, zodat zij jouw het beste advies kunnen geven. Vraag daarom geheel vrijblijvend een advies op. Dan weet je zeker dat je de juiste doseerpomp in huis haalt voor jouw specifieke doseeroplossing.