Grondwaterbehandeling wordt divers ingezet. Bij grondwaterbehandeling tot beregeningswater is het vaak voornamelijk zaak te ontijzeren. Dit wordt bij beperkte hoeveelheden ook wel gedaan met producten als Natronwaterglas. Bij grotere flows is het zaak de ontijzering uit te voeren met een speciale ontijzeringsinstallatie.

Grondwaterbehandeling tot drinkwater – Hoe werkt dit?

Nadat het grondwater omhoog gepompt is en het grondwater behandeld kan worden tot drinkwater worden hierbij de volgende stoffen toegevoegd:

Zuurstof (O2) – Bij het oppompen van het grondwater gaat er een gedeelte van het zuurstofgehalte in het water verloren. Door dit water over cascades te leiden of te versproeien wordt het zuurstofgehalte in het water weer verhoogd en verdwijnt methaangas en koolstofmonoxide uit het water.

IJzerchloride (FeCl3) – Om de vlokvorming van humuszuren en gesuspenseerde deeltjes te veroorzaken wordt er ijzerchloride aan het water toegevoegd. Door deze deeltjes in vlokvormige toestand te veranderen kan deze stof bezinken en verwijderd worden door grind-, koolstof- of zandfilters.

Aluminiumchloride (PAC) – Wordt wel gebruikt als alternatief voor ijzerchloride.

Natronloog (NaOH) – Dit wordt gebruikt om het water te ontharden en het gehalte kalk in het water te verminderen i.c.m. het zandfilter.

Automatische grondwaterbehandeling oplossing nodig?

In ons assortiment hebben we een breed aantal automatische doseeroplossingen die perfect zijn voor de continue meting van diverse waardes in het behandelen van drinkwater.

Op zoek naar een specifieke oplossing?

Bent u er nog niet helemaal uit welke doseerpomp u voor uw doseringsoplossing nodig hebt? Onze specialisten hebben veel ervaring met de meest complexe doseeroplossingen, zodat zij u het beste advies kunnen geven. Vraag daarom geheel vrijblijvend een advies op. Dan weet u zeker dat je de juiste doseerpomp in huis haalt voor uw specifieke doseeroplossing.