In diverse industrieën worden chemische vloeistoffen en andere chemicaliën gedoseerd. Ketelvoedingswater, pH sturing, proces optimalisatie etc. daarnaast worden chemicaliën bijvoorbeeld ook gedoseerd voor de behandeling van afvalwater zodat het aan de lozingsvoorschriften voldoet.

Om dit arbeidsintensieve proces te vereenvoudigen wordt er hierbij vaak gebruik gemaakt van diverse oplossingen die de automatische dosering van chemicaliën mogelijk maken. De keuze voor de juiste doseerpomp voor chemicaliën is hierbij van essentieel belang. Veel chemische vloeistoffen zijn corrosief. Het is daarom belangrijk dat u hierbij een doseerpomp kiest die geproduceerd is van materialen die bestand zijn tegen het werken met deze chemische vloeistoffen. Hieronder kunt een aantal punten vinden waar u op moet letten bij de aanschaf van een doseerpomp voor chemicaliën.

Waar moet u op letten bij een doseerpomp chemische vloeistoffen?


Er bestaan een aantal goede automatische chemische doseerpompen in de markt. Voor een chemische doseertoepassing heeft u doseerpompen en bijbehorende accessoires nodig die gemaakt zijn van materialen met een hoge chemische bestendigheid zoals Viton (FKM), EPDM, PP, PTFE, PVDF, PE, PMMA, RVS etc.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan de volgende accessoires:

  • Pompkop
  • Membraan
  • Aan- en afvoerslangen
  • O-ringen

Op zoek naar een specifieke doseerpomp?

Bent u er nog niet helemaal uit welke doseerpomp u voor uw doseringsoplossing nodig heeft? Onze specialisten hebben veel ervaring met de meest complexe doseeroplossingen, zodat zij u het beste advies kunnen geven. Vraag daarom geheel vrijblijvend een advies op. Dan weet u zeker dat u de juiste doseerpomp in huis haalt voor uw specifieke doseeroplossing.